Alege cea mai buna gazduire web (gratuita sau cu plata)


Pentru a gasi gazduirea web adaptata nevoilor si cerintelor tale trebuie, intai si intai, sa definesti criteriile in functie de site-ul pe care vrei sa il creezi. Nu toti furnizorii de gazduire web ofera aceleasi servicii si ar fi inutil sa platesti o gazduire web sofisticata daca site-ul pe care vrei sa il gazduiesti nu poseda decat cateva pagini web statice in HTML simplu (fara baze de date, etc). Numerosi sunt furnizorii de gazduire web care indeplinesc aceste functii.

Pentru ca site-ul tau sa fie disponibil 24 de ore din 24 este necesar sa fie gazduit pe un server legat in permenanta la Internet. Din punct de vedere tehnic este posibil sa iti gazduiesi site-ul web tu insuti cu conditia sa detii un debit suficient de important. Pe un site Internet vizitatorii fac download ceea ce inseamna ca serverul face upload.

Astfel, pentru a oferi servicii de calitate vizitatorilor, specialistii ne sfatuiesc sa apelam la serviciile unui furnizor de gazduire web, adica la o companie care ofera gazduire web (hosting in engleza). In general, se disting urmatoarele tipuri de gazduire web: gratuita (free hosting), gazduire partajata cu plata (mutualized hosting in engleza): este vorba despre un tip de gazduire in cadrul careia serverul gazduieste un numar mare de site-uri, gazduire dedicata sau gazduire colocata (housing in engleza si este o frormula destul de cunoscuta in ziua de azi).

Gazduire cu plata

Ikoula este un furnizor de gazduire web popular, cunoscut pentru comunitatea numeroasa. Oferta sa standard cuprinde 10 GB spatiu disc, 10 conturi de email, un nume de domeniu, o baza de date MySQL. PHP este inclus in toate ofertele cu trafic limitat.

Likuid (fosta MavenHosting) este o gazduire web testata de comunitate care propune 75 GB de spatiu disc cu trafic nelimitat (nicio limita in ceea ce priveste transferul de date), 3 nume de domeniu oferite, conturi de email nelimitate, baze de date MySQL nelimitate.

Planet Hoster este o gazduire web acreditata de ICANN care propune doua platforme de gazduire: una dedicata si una partajata. Platforma partahata este botezata World si ofera un mediu 100% izolat pentru fiecare din site-urile tale web. A doua platforma este cea dedicata, HybridCloud. Ofera resurse 100% dedicate caree vor sti sa iti sustina cele mai gurmande proiecte.

Gazduire gratuita

Webou propune o gazduire gratuita, fara publicitate cu 256 GB stocare, 10 GB trasfer si suport PHP/MySQL. Ai posibilitatea de a folosi propriul nume de domeniu.

Planet Hoster este unul din rarii furnizori de gazduire web care ofera si o platforma gratuita, World Lite. Fara publicitate si extrem de utila. Furnizorul de gazduire web este de parere ca descoperirea universului de creare a site-urilor nu ar trebui sa coste. World Lite este gazduirea ideala. Ofera 756 Mb, PHP, MySQL, cPanel si multe altele.

Previous HUAWEI, companie prezentă în România din 2003, susține economia românească cu peste 200 de milioane de euro anual și contribuie la piața muncii cu peste 2.200 de joburi
Next Ventilatoare industriale eficiente