Alegerea corecta a mobilierului pentru dormitor


mobila-dormito

Alegerea mobilierului pentru dormitor poate fi o provocare deoarece acesta trebuie sa indeplineasca suficiente functionalitati. Inainte de a demara actiunea de cautare a dormitorului perfect, ar trebui sa vizualizezi foarte bine camera, sa o masori din toate unghiurile si sa pregatesti o lista cu piesele de mobilier pe care le doresti deoarece este momentul in care va trebui sa cauti cea mai potrivita mobila de dormitor, astfel incat sa fie una calitativa si frumoasa.

Materialul

Materialul din care este confectionat mobilierul de dormitor este poate cel mai sensibil subiect si chiar cel mai important. Materialele folosite influenteaza calitatea, aspectul si mai ales costul mobilierului. Deci, in functie de deciziile pe care le luam beneficiem de anumite plusuri si minusuri.

Mobila din lemn masiv este considerata cea mai calitativa si cea mai buna de pe piata. Aceasta este motivul pentru care este si cea mai scumpa mobila pe care o puteti gasi. In cazul in care vrei sa cumperi o mobila de dormitor rezistenta in timp, mobilierul din lemn  masiv este exact ceea ce cauti. Puteti fi sigur ca mobila din lemn masiv nu isi pierde calitatile si nici aspectul odata cu trecerea anilor deoarece ea este rezistenta si lucrata cu atentie si pricepere. Ca si materiale pentru aceasta mobila se poate folosi stejarul, ciresul, pin, artar, mesteacan, mahon sau chiar lemn de mango pentru unele cazuri.

De asemenea, un alt material destul de comun folosit in fabricarea mobilierului este MDF-ul sau PAL-ul, alternative mai ieftine ale lemnului masiv, fiind confectionate din materiale care imita lemnul. Printre avantajele mobilei de dormitor realizata din MDF si PAL se enumera faptul ca acest tip de mobilier se gaseste la preturi mult mai mici, in comparatie cu cea din lemn masiv. Daca trebuie sa alegi intre in mobilier din MDF si unul din PAL, MDF-ul este un material superior PAL-ului si atr o mai buna rezistenta si durabilitate, insa se gaseste la un pret putin mai ridicat fata de aceasta.

Combinatii de materiale

Pe langa mobilierele din lemn masiv, PAL sau MDF exista si alte modele care se realizeaza din materiale precum lemn, metal, sticla etc. Aceste combinatii pot avea la baza rationamente economice, pentru a reduce astfel costul de productie si astfel, din rationamente estetice se poate combina lemnul masiv cu MDF sau PAL. Oricum ar fi, pentru a va asigura ca materialele folosite sunt cele dorite de catre dvs. cel mai bine ar fi sa apelati la mobila la comanda.

Mobilierul la comanda este una dintre cele mai bune metode pentru ca produsul final sa corespunda complet cerintelor si viziunilor tale. Astfel, iti poti alege accesoriile, materialul si dimensiunea potrivita pentru ca mobilierul sa se incadreze perfect in camera.

Previous Cazanele pe lemne Stropuva îți încălzesc cel mai bine locuința!
Next Cum alegi ouale potrivite pentru incubatie