Cate plugin-uri wordpress folositi?

| | 0 Comment| 1:45 pm


Categories:

Bun, in ciuda faptului ca nu am mai avut prea mult timp de scris pe blog, am sa scriu acum. Deci asadar si prin urmare, m-am decis sa scriu acest articol in care o sa va adresez intrebarea din titlu, si anume “Cate plugin-uri wordpress folositi?”, o intrebare destul de clara zic eu. Si acum sa va povestesc ce-am patit eu..

Un client, al meu, are vreo 3 bloguri, pana aici ok, nimic fascinant sau stiu eu ce, dar uitati unde vine problema, unul il avea la alta firma, si alte 2 le avea la mine, doar ca pe un server mai “shittie” al meu, pe care evident nu voi continua sa-l mai platesc, datorita faptului ca aveau de la datacenter prea multe downtime-uri, le pica netu’ mereu si alte alea, evident probleme de ale mele, nici decum probleme ale clientului. Mno, si am zis sa ii mut site-urile pe alt server al meu, pe care sunt bazat ca merge si nu pica. Am inceput sa-i fac backup la site-uri si asa mai departe.. Cand vad ca un simplu WordPress, care in mod normal nu ar trebui sa ocupe mai mult de 50 MB cu tot cu poze. Ei bine gasesc ca acest site are in jur de 300 de MB spatiu, chestie care mi se pare foarte mult. Altii au bloguri de peste 6-7 ani, si sa zic de acum se apropie de 2 GB, dar cand un blog de 2 ani, are deja 300 de MB mi se pare foarte mult.

Bun si ma apuc sa verific ce ocupa asa mult, si din ce cauza.. Descopar vreo 10 teme adunate fara rost, cand de fapt nu folosesti decat o singura tema. Temele alea consumau undeva in jur de 100MB, zic ok.. continui sa verific, si gasesc 24 de plugin-uri, care iarasi multe nu-si aveau rostul. Printre care plugin-uri de cache, de asa zisa optimizare si altele de modificat pozele, rezolutia etc.. plugin-uri care odata intrate in actiune, deja fac o foarte multe copii ale imaginilor uploadate.

Eu pe acest blog, am o singura tema pe care o folosesc si pe care o tin, si mai am 6 plugin-uri care si pe acestea le folosesc. Voi cate astfel de plugin-uri si teme aveti, si le tineti fara folos pe contul vostru de gazduire?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *