Atunci când iei decizia de a-ți construi o nouă locuință, sunt o grămadă de lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.
În primul rând, zona unde alegi să-ți construiești locuința trebuie să fie foarte bine aleasă din varii motive. Trebuie să te asiguri că nu e prea departe de zonele unde ai de mers zilnic (serviciu, școală etc.), să nu fie nici prea departe de centrul comercial al orașului, dar nici la marginea orașului unde se ală majoritatea fabricilor.
În cazul în care alegi un cartier rezidențial, atunci lucrurile sunt mult mai simple, dar asta nu înseamnă că am terminat cu această problemă! Atunci când îți construiești casa, trebuie să fii foarte atent să fie orientată către sud. Multora le plac sufrageriile mari și spațioase, cu geamuri cât peretele, însă dacă acestea nu sunt orientate spre sud, atunci în zilele friguroase vei consuma mult mai mult combustibil pentru a încălzi corespunzător și acele camere.
Încălzirea este unul dintre principalele lucruri la care trebuie să te gândești atunci când vrei să-ți construiești o casă, pentru că unele lucruri ar trebui să le știi chiar de când proiectezi casa. Ca de pildă, ar trebui să lași un loc separat, sau mai bine o cameră separată unde vei amplasa centrale pe lemne. De ce spunem de cazane pe lemne? Pentru că acestea sunt de departe cele mai eficiente moduri prin care îți poți încălzi corespunzător locuința!
Acestea sunt create să fie folosite îndeosebi la casă, în cazul unui apartament nu ar fi posibil pentru că necesită foarte mult spațiu și e destul de dificil să transporți o centrală tocmai până la etajul 8!
Lemnul este cel mai la îndemână și ieftin combustibil dintre toate. Nu numai că produce foarte multă căldură, fix câtă ai nevoie, dar e și foarte ușor de găsit. În cazul în care locuiești într-o zonă rurală, atunci poți apela la un comerciant local și vei obține combustibil la cel mai bun preț. Dacă e să comparăm cu celelalte tipuri de combustibil: gaz, petrol sau cărbune, prețurile sunt destul de ridicate și resursele din ce în ce mai puține. La o centrală pe lemne poți oricând să folosești și deșeuri din lemne sau brichete. Astfel protejezi natura și salvezi viețile multor copaci.
E foarte ușor să folosești o centrală pe lemne. Comparând cu o casă cu multe camere în care ar fi trebuit să existe câte o sobă, cât de multe lemne ar fi trebuit să consumi și cât de mult deranj pentru a face un foc în fiecare cameră?
Cu o simplă încărcătură de lemn, o centrală Stropuva are autonomie de 24 de ore. 24 de ore în care nu mai trebuie să-ți faci griji că va fi frig în casă sau că va trebui să faci focul din nou și din nou. Ba mai mult, centralele Stropuva sunt proiectate în Lituania și sunt primele cazane din lume dezvoltate și patentate cu ardere de tip lumânare. Ce mai aștepți? Achiziționează-ți centrala potrivită chiar acum!