Ce cosuri de gunoi sa alegeti pentru spatiile in aer liber din comunitati?


Esential pentru buna desfasurare a vietii comunitare, cosul de gunoi, acest element al mobilierului stradal, se afla in centrul tuturor proceselor care vizeaza asigurarea curateniei spatiului public. Din punct de vedere material, cosul de gunoi este prima veriga a lantului de colectare a deseurilor … Deci nu se pune problema sa neglijam acest aspect! Cosuri de gunoi si cosuri urbane, cosuri colectare selectiva sau suporturi pentru pungi adaptate … Oricare ar fi nevoia, exista o cosul potrivit pentru fiecare spatiu in aer liber din comunitati, iar magazinul online cosuri-europubele.ro stie acest lucru.

Gestul poate parea banal astazi, dar faptul ca gunoiul este depus intr-un container dedicat dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Celebrul Eugène Poubelle a creat aceste pubele, care ulterior s-au dezvoltat in europubele si asa mai departe. La inceputul anilor 1880, cand era prefectul Senei, Poubelle si-a imaginat aceasta solutie pentru a imbunatati conditiile igienice din Paris. 

Astazi, intr-un context de mediu tot mai ingrijorator, curatenia spatiilor in aer liber pentru bunastarea si sanatatea utilizatorilor este o provocare majora pentru comunitati, fie ca este vorba de case de ingrijire, primarii sau scoli. Pentru a raspunde acestei provocari, acestia trebuie sa poata conta pe comportamentul responsabil al cetatenilor, pe pregatirea buna a echipelor de curatenie, dar si pe echipamentele de inalta performanta. Elementul cheie al acestui material: cosul de gunoi. Printre criteriile de selectie pentru acest element al mobilierului stradal, exista, desigur, pretul, precum si estetica, robustetea, usurinta de intretinere si practicitatea acestuia, pentru utilizatori, dar si pentru agentii de curatare responsabili de golire.

Alte puncte pot fi luate in considerare pentru a face alegerea corecta …

Ideea este de a defini locatiile acestor cosuri metalice sau din plastic din aer liber. Este important sa puneti la dispozitia utilizatorilor suficiente astfel de cosuri: este intotdeauna neplacut sa va plimbati cu deseurile alaturi de dvs., deoarece nu exista un cos in calea dvs.. Prin urmare, numarul de cosuri de gunoi necesare trebuie calculat pentru fiecare spatiu in aer liber, in functie de numarul de vizitatori si de utilizarile de acolo.

Cosul de gunoi urban nu poate impiedica circulatia utilizatorilor, dar trebuie sa ramana clar vizibil si accesibil. Puteti alege un cos de gunoi de perete sau de podea: din nou, totul tine de mediu. Incercam sa includem discret gunoiul in decor? Ar trebui sa putem curata usor podelele de sub recipient? Deci, un cos de perete exterior este probabil mai potrivit. Daca se afla intr-un spatiu larg mare, de exemplu intr-un loc in care utilizatorii se intalnesc pentru a citi sau pentru a lua pranzul, preferam un cos prins in pamant, asezat langa mese si banci. 

Armonizati cosul exterior cu mediul sau

Mai exact, atunci cand gunoiul poate fi gasit in apropierea altor elemente ale mobilierului stradal, trebuie sa aveti grija sa va asigurati ca acesta se armonizeaza cu acestea. Este vorba de orientarea alegerii cuiva catre modelele, formele, culorile si materialele care sa asigure coerenta intregului.

De asemenea, nu uitam sa luam in considerare mediul general: pubelele vor echipa o zona pietonala, un trotuar de-a lungul unei strazi, o curte scolara, un parc? In mod evident, nimic nu interzice jocul cu coduri si amestecarea genurilor, atat timp cat predomina o anumita armonie. Cu toate acestea, in oras, preferam, in general, pubele metalice in aer liber, acolo unde este posibil, care se incadreaza bine in designurile moderne si urbane. Pentru un parc sau un spatiu forestier, vom alege mai degraba cosurile de gunoi din lemn care sa fie asezate pe sol, cu un aspect mai natural. Pentru o gradinita sau curte de scoala elementara, un cos de perete colorat si atractiv le va aminti copiilor despre importanta aruncarii deseurilor in aceste pubele ludice.

o gradinita minunata

Previous Transport decedati dintr-o tara straina, in locul in care totul este romanesc de cald
Next 3 activitati de team building outdoor care te vor ajuta sa iti depasesti limitele