Cea mai buna strategie de administrare a steroizilor


Cea mai buna strategie de administrare a steroizilor

Pentru a obtine o masa musculara mare si bine definita, multi culturisti recurg la administrarea de steroizi. Acestia sunt suplimente de testosteron, care ajuta la o sintetizare mai buna a nutrientilor de catre corp.

In orice magazin steroizi exista o multime de modele de astfel de suplimente, produse de foarte multi producatori la nivel mondial.

Cei care doresc sa inceapa un ciclu de administrare insa, trebuie sa stie ca exista doua mari categorii de steroizi:

  • cei anabolici. Acestia au efecte anabolice foarte puternice;
  • Cei androgeni. Acestia sunt ceva mai echilibrati si au atat efecte anabolice, cat si androgene. 

Atat steroizii anabolici, cat si cei androgeni, pot fi administrati fie pe cale orala (cu eficienta mai redusa) fie pe cale injectabila.

Pe piata exista o multime de produse de acest fel, in ultimii ani gasindu-se o multime de steroizi online ce pot fi achizitionati de absolut oricine. Inainte de inceperea administrarii insa, cei care doresc masa musculara rapida trebuie sa stie ca aceste suplimente au atat avantaje, cat si dezavantaje.

Care sunt avantajele?

Sunt cele evidente: cresc masa musculara intr-un timp foarte scurt, cresc performantele atletice, determina o forta mai mare si imbunatatesc increderea in propria persoana.

Care sunt dezavantajele?

In general, orice administrare de steroizi are si dezavantaje. Conform celor de la steroizi-culturism.com, daca administrarea se face corect, acestea sunt destul de mici si pot fi tinute sub control.
Printre cele mai uzuale dezavantaje se numara intensificare productiei de sebum la nivelul pielii si aparitia acneei, modificarea starii sau suprasolicitarea ficatului.

Tocmai de aceea, este bine sa se consulte un medic inainte de orice cura cu steroizi si este bine sa se aleaga mereu doar produse de buna calitate.

Care este cea mai buna strategie de administrare a steroizilor?

In primul rand, este bine de stiut ca aceste suplimente se administreaza doar la adulti. La puberi si la adolescenti, nivelul de testosteron trebuie sa fie mic, in asa fel incat sa se permita cresterea in lungime a oaselor.

Pentru cei care au trecut de perioada adolescentei, strategia de administrare trebuie sa inceapa cu vizita la un medic endocrinolog. Acesta va face o serie de analize si controale, stabilind care sunt cele mai eficiente produse.

Din pacate, multe efecte secundare nu pot fi evitate, insa pot fi tinute sub control. Tocmai de aceea, administrarea trebuie sa se faca in cicluri.

De regula, un ciclu implica administrarea timp de 6-10 saptamani si o pauza de cel putin 4 saptamani, care permite refacerea capacitatii secretorii a testiculelor.

Cei mai multi antrenori recomanda administrarea de steroizi doar dupa o perioada de experienta in sala de fitness. Nu este bine, asadar, sa fie administrati de incepatori.

Atunci cand se recomanda administrarea, trebuie sa se stie ca fiecare organism este diferit si poate reactiona diferit la astfel de substante. Pe langa efectele pozitive, trebuie sa se accepte si potentialele efecte negative ca parte a intregului proces de crestere a masei musculare.

Previous Cum sa pui biletul castigator la pariuri
Next Semnificatia sicriului si aspectele importante in alegerea acestuia