Ceaiurile naturale – un remediu perfect pentru rinichi si infectii urinare

| | 0 Comment| 12:25 pm

Categories:

Ceaiurile naturale – un remediu perfect pentru rinichi si infectii urinare

 

Durerile de spate insuportabile formeaza alaturi de febra si frisoane infectia urinara. Aceasta se dezvolta de la organism la organism, neatentia fiind principala cauza a aparitiei. Un studiu a aratat ca aceasta boala nefasta isi face prezenta de cele mai multe rori in randul femeilor, dat fiind faptul unui organism mult mai firav in comparatie cu cel masculin. Colibacilii, germenii si toxinele sunt doar cativa factori care imbolnavesc tractul urinar.

Ceaiurile par sa amelioreze aceste dureri, in conformitate cu spusele medicilor specializati in acest domeniu. Alaturi de medicamentatia prescrisa de doctori, un ceai pentru rinichi si infectii urinare isi poate efectul cu rapiditatea.

Ce ceaiuri sunt potrivite?

Unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri ce pot trata aceasta afectiune este merisorul. Supranumit si doctorul rinichilor, acest ceai este perfect datorita efectului sau cu caracter diuretic. Acesta actioneaza pozitiv asupra rinichilor fiind antiinflamator, reusind sa dizolve calculii care aduc disconfort. Ceaiul este foarte usor de preparat, fiind necesara o singura lingurita la 200 de ml de apa. Se recomanda consumarea a 2 cani zilnice doar daca femeia nu este insarcinata,

Alaturi de merisor, coada soricelului este recunoscuta ca fiind un cicatrizant si antiinflamator puternic. Versatilitatea acestuia este redat si de faptul ca poate tratata atat ranile cat si exemele. Specialistii recomanda bai infuzate cu acest ceai pentru calmarea pieli; ceaiul putand fi folosit atat pentru uz intern cat si pentru uz extern.

Coada Calului este si ea cunoscuta in acest domeniu al tratarii infectiilor urinare. Acest ceai vine si cu o recomandare, fiind necesara intrebarea medicului inainte de a fi consumat deorece poate scade procentajul de zahar din organism.

Ienuparul este un ceai complex ce poate ajuta rinichii in momentul inflamarii acestora. Cei care prezinta leziuni renale nu trebuie sa bea acest ceai antiseptic datorita efectelor puternice produse asupra organismului. Pentru a putea fi preparat corect, este necesara  infuzia a doua fructe de ienupar intr-o cana de apa. Medicii afirma ca acest tratament este benefic de urmat pentru 10 zile consecutive, necesitand sa fie intrerupt o perioada.

Acestea au fost unele dintre nenumaratele ceaiuri ce pot tratata problemele rinichilor cat si infectiile urinare severe.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *