Ceasul si istoria lui


Astazi vreau sa vorbim despre ceasuri. Timpul este unul dintre subiectele care a reusit sa ma fascineze inca de mic copil. Si de aici pana la ceasuri nu a mai fost decat un pas. Asa ca vreau sa impart cu voi cateva informatii despre ceasuri pe care eu nu le stiam si care mi-au fost utile. Pana la urma nu se stie niciodata cand aceste informatii ne vor fi de ajutor.

Ceasurile ne sunt foarte utile si e uimitor cat de multi dintre noi aleg sa poate un ceas de mana cand ceasul ne este astazi indicat mai peste tot: telefon, laptop, TV, masina, etc. Ei bine stiati ca la inceputul, inceputului ceasurile indicau doar ora, iar primul ceas ca indica si minutele a aparut acum 543 de ani, mai exact in anul 1475.

Stim foarte bine, ca toate lucrurile frumoase au fost inventate pentru femei si daca nu au fost inventate pentru ele cu siguranta ele au reusit sa le aduca un plus de popularitate. Ceasul de mana, cel pe care il stim cu totii, a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea si era purtat in cea mai mare parte de femei. Ceasul a devenit popular in randul barbatilor in timpul primului Razboi Mondial, cand ofiterii de artilerie au realizat ca ceasul de mana era mult mai practic decat cel de buzunar.

Nu e asa ca dormim mult mai relaxati atunci cand stim ca vom fi treziti de ceas la ora indicata de noi? Ei bine stiai ca primul ceas cu alarma suna doar la ora 4 a.m?

Radem, glumim, dar e bine sa avem un ceas prin preajma. Asa ca daca nu ai unul, ar fi cazul sa iti cumperi. Stai linistit ca azi au o varietate de modele, gasesti acum o multime de ceasuri dama, dar si ceasuri barbatesti.

Previous De la rotile Epocii Bronzului la... masinile de dejantat!
Next Miababy lansează GrowAI - Inteligența artificială care ajută părinții la creșterea copilului