Centrale pe peleti PRO si CONTRA


centrala-pellet

Centralele pe peleti au primit foarte multa atentie in ultima perioada, atat de la consumatorii obisnuiti cat si de la instalatori. Totodata au devenit din ce in ce mai cautate, iar informatiile despre acest tip de centrale sunt tot mai necesare.

Despre centrale pe peleti este si acest articol in care dorim sa facem o lista cu beneficii dar si cu dezavantajele lor. Mai exact, asa cum spune si titlul acestui articol, iti vom oferi motive pentru care ar trebui sa alegi o centrala pe peleti, dar iti vom prezenta si care sunt bilele negre ale acestui tip de centreale.

PRO sau CONTRA – ce trebuie sa stii inainte de a-ti cumpara o centrala pe peleti

Ei bine, daca te tenteaza achizitia unei centrale pe peleti de pe centrale-pellet.ro si vrei sa afli mai multe detalii despre acest tip de incalzire, ai ajuns exact unde trebuie. Acest articol iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie.

Centrale pe peleti – Aspecte PRO

Incepem cu partea plina a paharului, mai exact cu aspectele PRO ale folosirii unei centrale pe peleti. Iata deci care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa optezi si tu pentru o astfel de centrala:

 

  • Combustibilul din lemn este unul foarte rentabil. Peletii se realizeaza din resturi din lemn si reprezinta un combustibil foarte economic.
  • Peletii din lemn au dimensiuni mici, iar unele cazane pot fi alimentate automat. Totodata, sunt usor de depozitat iar cenusa produsa dupa arderea lor este foarte putina.
  • Peletii din lemn reprezinta un tip de combustibil ecologic. Totodata, sunt o sursa durabila de combustibil iar incalzirea folosind peleti din lemn nu produce emisii de dioxid de carbon, deci nu fac rau mediului. Mai exact, cantitatea de dioxid de carbon emis in timpul procesului de ardere este echivalenta cu cantitatea absorbita in timpul cresterii copacilor.
  • Cazanele pe peleti din lemn sunt eficiente din punct de vedere energetica. Multe modele au sistem de autocuratare, iar utilizatorul nu trebuie sa mearga prea des la centrala.
  • Reprezinta o sursa de energie regenerabila. Sunt produse din deseuri din lemn iar studiile spun ca incalzirea cu ajutorul peletilor din lemn reprezinta o sursa regenerabila pe termen nelimitat.
  • Sprijina economiile locale. Sunt multe companii pe plan local care realizeaza peleti din lemn. Folosind un sistem de incalzire pe peleti vei sprijini aceste companii si vei promova crearea de noi locuri de munca.

 

Centrale pe peleti – Aspecte CONTRA

Cum fiecare padure are si uscaturi (din care pot fi realizati peletii), la fel si centralele pe peleti au cateva aspecte contra. Nu sunt multe, dar exista:

  • Are nevoie de o intretinere atenta, mai ales schimbatorul de caldura care trebuie periat frecvent. La randul lor, cosurile de cenusa trebuie golite ocazional.
  • Este nevoie de un spatiu de depozitare. Nu foarte mare, insa trebuie sa te asiguri ca ai unde sa depozitezi peletii, atunci cand optezi pentru o astfel de centrala.
  • Pot avea un cost de achizitie ridicat. Insa totodata achizitia este amortizata in timp, deci poate fi privita ca pe o achizitie pe termen lung. Amintim ca aceste centrale pe peleti reprezinta una dintre cele mai economice metode de incalzire a unei locuinte.

Asadar, acestea fiind spuse putem afirma fara retineri faptul ca alegerea unei centrale pe peleti ca metoda principala de incalzire reprezinta o miscare inteligenta. Asta deoarece, asa cum vedem si mai sus, numarul avantajelor pe care ni le aduce alegerea unei centrale pe peleti este cu mult mai mare decat numarul dezavantajelor.

Previous Huse si accesorii iPhone XR de la BrandGSM
Next Unde sa iti meditezi copilul