Cum i-am evitat plecarea


Știi așa suntem noi, bărbații, dar ele nu înțeleg. Sunt sensibile, domnule! De pildă aveam o colega de birou care, când șeful dorea să pară drăguț și îi oferea flori, spunea în stilu-i caracteristic: „Sefu’ eu nu manac flori!”

Ceea ce nu am inteles eu a fost faptul ca nu toate femeile sunt la fel. Eu sunt un tip norocos: a mea este numai suflet, eu sunt cel care gresesc. La un an de la casatorie, am uitat sa-i aduc flori, iar cu ochii plini de lacrimi mi-a reprosat: “Unde sunt florile mele? Nici un an nu a trecut si tu te porti de parca te-ai fi plictisit de viata in doi!”

Ea nu stie ca m-a durut capul toata ziua la serviciu, ca am avut sedinta pana tarziu si chiar nu am putut sa plec mai devreme sa-i iau flori. Acum este mai grav. Este ziua ei. As vrea sa-i pot spune ca o iubesc si cu flori si fara, iar daca par mai grosolan nu inseamna ca asa sunt. Ii zambesc sefului si indraznesc sa-l rog:

-Domnule director, va rog sa ma lasati cu o ora mai devreme sa-i cumpar flori sotiei, stiti este ziua ei!

-Alege! Pleci pentru totdeauna sau te duci cu flori la ea! Si-asa este prea buna si prea frumoasa pentru tine!

“Ah, asinul (sa nu-i spun direct sinonimul!) isi permite sa fie grosolan cu noi. De unde pana unde are el dreptul sa emita judecati de voaloare?”

Oftez, iar colega de birou ma priveste cu mila.

-Stii eu ador florile, dar lui i-am spus atunci asa fiindca este un zgarcit! Cu un trandafir a scapat de mine, singura femeie din institutie de 8 Martie. Hai, nu te supara! Vino langa mine sa-ti arat cine te va scapa de despartire! Comanda flori Bucuresti  acum si ele vor ajunge inaintea ta!

M-am intors inseninat la biroul meu si am incercat sa rezolv problema sa-i fac in ciuda sefului. Site-ul era mai mult decat prietenos. Mi-a permis sa vad produsele, iar  in cateva minute am comandat trei cosuri admirabile cu flori. Sa va spun secretul meu.

Primul cos, Intelegere deplina trebuia sa ajunga la sufletul meu pereche fiindca ma ierta pentru toate omisiunile si erorile mele. De altfel ea era ca o floare exotica, de aceea m-am bucurat ca in aranjament predomina florile rare: lisianthus, miniroze, cymbidium. Cromatica era fabuloasa: bordo, crem dulce, verde si banan.

Cine merita al doilea aranjament cu flori in semn de recunoastinta? Colega de birou care ma scapase de divort. Ei, poate exagerez, nu pleca sotia mea din atata lucru, dar m-as fi simtit teribil de rusinat sa nu pot sa-i duc flori de ziua ei. Investeam 199 de lei in buchetul Bucurie fara margini sa-i arat si colegei mele cat sunt de fericit ca m-a ajutat.

Ea adora gerbera si trandafirii, galbenul si ciclamul si voi avea norocul sa urmaresc pe viu bucuria unei femei cand este cautata de curier cu asa flori frumoase pentru ea. De ultimul buchet, alcaturi din 11 trandafiri rosii aveam nevoie sa fie livrat mai tarziu, cand seful ajungea acasa sa o surprinda pe  sotia lui cu buchetul in brate insotit de mesajul: “De la un admirator secret” sa turbeze fiindca el are o nevasta muuuult mai buna decat el, dar asta-i alta poveste.

Sa nu credeti ca vreau sa distrug o familie, ci sa dau o lectia. Cand se va pregati sa-i ceara socoteala fiindca este ca un oltean de gelos, il voi suna si ii voi spune:

-Sefu, cu respect va anunt ca buchetul de trandafiri rosii pentru sotia dumneavoastra este de la mine! Sper ca nu ati comis ireparabilul. Data viitoare nu va mai cer voie sa-i cumpar flori sotiei fiindca am descoperit cea mai buna florarie: Flori Bucuresti si se poate comanda si de la distanta!

Previous Read this and enjoy the fun
Next Transport repatriere decedati