Ganterele, accesorii de fitness care nu îți strică relațiile cu vecinii de bloc


Comanda online gantere ieftine și poți să te bucuri de niște antrenamente de calitate chiar la tine acasă, fără a mai fi nevoie ca să îți faci un abonament costisitor la o sală de fitness.

Pentru a face exerciții cu greutăți nu trebuie să mergi neapărat la sală

Contrar a ceea ce cred unii, ganterele nu sunt utilizate doar de către culturiști în scopul creșterii masei musculare până la diformități șocante, ci și de către persoane care pur și simplu vor să își tonifieze musculatura pentru a arăta bine până la vârste mai înaintate.

Principalul avantaj pe care un set de gantere îl oferă este acela al spațiului redus pe care îl ocupă când sunt depozitate.

Bine, o să spuneți că o coardă este și mai ușor de depozitat, dar ea nu va avea același efect asupra musculaturii persoanei ce o folosește. Asta ca să nu mai vorbim că, deși este un lucru bun a sărit coarda la orice vârstă (până și boxerii o folosesc la greu!), e mai ușor să faci asta când stai la casă, nu într-un apartament de bloc la un etaj superior.

Accidente inevitabile care constau în căderea ganterelor pe podea se mai pot întâmpla, ce-i drept și în imobil cu mai multe nivele, doar că una este să scapi o ganteră de cauciuc de 1 sau 2 kg o dată sau chiar de câteva ori în cadrul unei sesiuni de antrenament desfășurată acasă, iar cu totul altceva să execuți câteva sute de sărituri cu o coardă într-o sufragerie obișnuită aflată la etajul unui bloc de locuințe, mai ales dacă ai și o greutate respectabilă.

Mai mult ca sigur nu va trece multă vreme și vecinii din apartamentul inferior îți vor bate disperați și foarte nervoși în țeavă sau chiar la ușă, spunându-ți că tavanul lor a început să vibreze puternic, iar lustra se balansează mai ceva ca la cutremur.

Nu te vor înțelege dacă le spui că faci gimnastică de întreținere. Sigur te vor trimite la o sală de fitness, printre boscorodelile de rigoare, chiar dacă tu, în mintea ta, îți spui că mai bine și-ar cumpăra o plafonieră, decât să păstreze în continuare lustra lor urâtă și demodată, moștenită de la părinți.

Așadar, alege un set de gantere mai degrabă, iar coarda, dacă vrei totuși să îți cumperi una, folosește-o mai bine când te duci în parc ori în concediu cu cortul la munte sau chiar pe plajă, la Vama Veche. Acolo poți să îți depășești liniștit recordul personal la țopăit, nu o să comenteze nimeni. Ba chiar din preajmă te vor felicita.

Ce greutăți trebuie să alegi dacă te antrenezi singur acasă?

Totuși, chiar dacă greutățile de antrenament se aleg în funcție de țelurile personale pe care le ai cu privire la musculatura ta, respectiv tonifiere sau dezvoltare acesteia, ar fi indicat să rămâi cel puțin o vreme la ganterele scurte și compacte de maxim 5 kg, să nu treci la o halteră cu discuri grele, chiar dacă ai suficient spațiu în locuință pentru ea.

Una este să îți scape din mână o ganteră de 1 – 2 kg pe covor sau pe podea și cu totul altceva o halteră fixă ori chiar niște greutăți libere din metal sau chiar din plastic de peste 10 – 20 de kg.

Unde se găsesc gantere?

Găsești pe net, pe site-urile de specialitate, seturi de gantere ieftine, cu greutăți diverse, colorate atractiv, ușor de manevrat și de întreținut, așa că dacă locuiești la bloc, comandă-le cu încredere. O să îți îmbunătățești condiția fizică în mod sigur rapid dacă ești consecvent și, mai presus de toate o să rămâi și în relații amiabile cu locatarii de la etajul inferior.

 

Previous Kaufland România și sute de voluntari au donat 15 tone de produse copiilor și bătrânilor din satele izolate de munte
Next Semineul tip centrala care iti va schimba viata