In ce elemente de decor este recomandat sa investesti mai mult


Decoratiunile ocupa ultimul loc in materie de investitii pentru interior. Deseori acestea pot avea preturi destul de ridicate in raport cu aspectul acestora, altele sunt orientate catre un design minimalist, insa extrem de versatil pentru intreaga incapere. Dincolo de integrarea acestora in decor, multe elemente ale designului de interior detin si o serie de functionalitati, precum mobila, astfel de covorase interior sau elementele de iluminat. Si, desi orice idee noua de design incepe cu un buget prestabilit, de regula unul destul de modest, trebuie sa stii ca exista o serie de piese in care-ti vei dori sa investesti mai mult pentru o calitate mai ridicata, respectiv o functionalitate si o reistenta indelungata. Principalul avantaj pe care-l vei obtine investind in aceste elemente e acela ca nu vei mai fi nevoit sa investesti in repetate randuri pentru aceleasi piese necesare. In acelasi timp, sa nu uitam ca anumite piese de decor se reinventeaza de la o perioada la alta, iar sansele sa gasesti un articol similar sunt extrem de scazute. In plus, o piesa veche si rezistenta poate avea o valoare financiara mai ridicata in timp, fapt ce iti permite sa valorifici aceste elemente in viitor, in cazul unei schimbari sau atunci cand ti se va parea ca elementele nu mai sunt potrivite pentru modernizarea spatiului tau.

Asadar, iata in ce elemente de uz casnic (si nu numai) e recomandat sa investesti.

1. Mobila

In mod evident mobila ocupa locul fruntas, indiferent de zona de amplasare sau de tipul acesteia. Nu este un articol in care-ti vei permite sa investesti lunar sau anual, motiv pentru care ea ocupa acest loc important. Asadar, e bine sa-ti faci timp si sa analizezi toate posibilitatile posibile, ba chiar sa fii dispus sa faci anumite compromisuri atunci cand este cazul. Este o practica excelenta alegand sa investesti intr-o mobila de fag, stejar, etc. deoarece astfel de materiale au o rezistenta mai ridicata la greutate, in timp sau la umiditate. Totusi ar fi bine sa-ti protejezi mobila din lemn de zonele foarte umede. Exista solutii speciale care te pot ajuta in acest sens.

2. Covoarele

Nici prea scumpe, dar nici foarte accesibile, covoarele reprezinta un alt element extrem de important atat in ceea ce priveste designul de interior, cat si cel de exterior. Pretul variaza in functie de cerinte, de material, dimensiune sau chiar de destinatie. De regula astfel de covorase interior sunt prevazute cu un sistem special anti-derapant care-ti ofera mai multa siguranta impotriva accidentelor casnice. Un sistem similar este integrat si in cadrul acestor covoare exterior, care sunt mult mai rezistente decat covoarele obisnuite la conditiile climatice extreme.

Tot catre covoare de calitate va trebui sa va indreptati si atunci cand vine vorba de mediul de afaceri, unde cea mai buna optiune sunt aceste covorase HORECA. Iar daca sunteti posesori ai unor animale de companie, pentru a preveni transmiterea unor boli sunt recomandate astfel de covorase dezinfectante.

Indiferent de spatiu sau de domeniul de activitatea, nu vei da gres alegand astfel de covoare profesionale.

3. Sistemul de iluminat

Cu cat spatiul este mai mare, cu atat e recomandat sa investesti intr-un sistem de iluminare mai amplu. In astfel de situatii este bine sa investesti inca de la bun inceput intr-un sistem adecvat si in becuri econoice, care vor reduce considerabil consumul energetic.

ECHIPA CARE ESTE ALATURI DE COPILUL TAU

Previous Indicatii pretioase pentru o firma de catering
Next Transport decedati dintr-o tara straina, in locul in care totul este romanesc de cald