Intrebari si raspunsuri despre infiintarea unei firme in Bulgaria


Din ce in ce mai multi antreprenori romani se orienteaza catre deschiderea unei firme in Bulgaria, in conditiile in care tara de la sude de Dunare pare a oferi un mediu de afaceri mult mai sanatos. Nu este totul perfect, insa cu siguranta in anumite situatii, o firma in Bulgaria este decizia cea mai buna. Daca te gandesti la infiintarea unui businss in tara vecina, iata cateva intrebari la care este bine sa le stii raspunsul.

Trebuie sa te asociezi cu un cetatean bulgar pentru a infiinta o firma? Nu este nevoie de o astfel de solutie, in conditiile in care Bulgaria permite infiintarea societatilor comerciale pentru toti cetatenii europeni. Ai nevoie doar de o carte de identitate si de cunoasterea unor reguli impuse de stratul Bulgar.

Exista restrictii in ceea ce priveste infiintarea firmei? In principiu, nu. Poti sa iti faci o firma chiar daca ai alte firme in Romania sau nu poti sa iti infiintezi un business in propria tara. Este bine sa apelezi la un avocat, insa, pentru a te asigura ca totul este in regula.

De ce documente ai nevoie pentru infiintarea unei firme in Bulgaria? Singurul document de care ai nevoie este buletinul. Toate celelalte acte vor fi eliberate direct in Bulgaria, cum ar fi documentele referitoare la denumirea firmei sau actele prin care se deschid relatii cu statul sau cu bancile.

Poti sa iti faci firma fara sa te deplasezi in Bulgaria? Nu! Diin pacate trebuie sa ajungi la o banca pentru depunerea capitalului social si pntru semnarea unui specimen de semnatura. Din fericire, orasul Ruse este foarte aproape de Romania, asadar, nu vei pierde foarte mult timp.

Cat dureaza procesul de infiintare a firmei? 

In general nu dureaza mai mult de cateva zile. Pot fi anumite particularitati care sa llungeasca procesul la cateva saptamani, insa acest lucru este destul de rar.

Practic, infiintarea unei firme in Bulgaria se face usor, iar dezvoltarea businessului se face la fel de usor. Daca ai o idee buna de afacere, asadar, merita sa incerci o astfel de solutie.

Previous Mobilicasa, magazinul care te ajuta sa amenajezi locuinta
Next O buna informare te poate duce la serviciile de care ai nevoie