Puternica aroma a unei cafea boabe


Puternica aroma a unei cafea boabe

Cafeaua a fost adusa in America Latina de francezi, cateva decenii mai tarziu. La jumatatea secolului al XIX-lea, plantatiile de cafea din Asia de sud-est au fost afectate de o boala rara a plantelor, iar culturile au fost compromise. De atunci, Brazilia a ramas cea mai mare producatoare de cafea. Binecunoscuta cafea este o bautura preparata din boabe de cafea, macinate si prajite in prealabil. Desi foarte multe persoane considera ca, prin consumul de cafea, starea de sanatate este grav afectata, nu trebuie sa ignoram, totusi, efectele benefice ale acesteia. Dintre acestea, cele mai evidente sunt efectele pe termen scurt ale cafelei asupra organismului: cafeaua ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala. De asemenea, a fost demonstrat stiintific faptul ca, daca un individ bea o cantitate moderata de cafea, ceea ce inseamna una sau doua cesti pe zi, acest lucru nu poate fi decat benefic pentru organismul sau, deoarece ajuta la reducerea riscului de aparitie a mai multor boli.

Cafea boabe a devenit una din cele mai cunoscute tipuri de cafea. Ea reprezentand cu usurinta varianta perimata de fruct din arborele de cafea. Cafeaua poate fi folosita nu numai ca bautura, ci este recomandata si pentru uz extern, impotriva mirosurilor neplacute lasate de usturoi, ceapa sau peste pe maini. Se maseaza palmele cu zat de cafea, pe care apoi il indepartam prin clatire cu apa calduta. De asemenea, cafeaua este folosita si pentru pastrarea stralucirii parului si a pielii, prin aplicarea unei masti naturale din cafea. Chiar daca unii cercetatori incearca sa ne convinga ca aceasta planta are efecte negative asupra sanatatii noastre, cauzand boli cardiace, probleme la nastere sau chiar cancer pancreatic, nu ar trebui sa dam cu totul uitarii beneficiile prezentate mai sus.

Cu toate ca sunt recunoscute efectele benefice ale cofeinei, aceasta este, in prezent, cel mai popular drog din lume, avand in vedere ca este folosita adesea pentru efectele sale energizante asupra organismului. Asadar, cafeaua boabe ramane una din micile placer pentru trup si suflet pentru fiecare consummator de pe aceasta planeta.

Previous Intelegerea serviciilor de consultanta fiscala
Next Credite pentru toata familia ta