Rinoplastia si blefaroplastia – Ce sunt si cand sa apelezi la aceste interventii


Female face before and after cosmetic nose surgery over white background.

Rinoplastia si blefaroplastia sunt doua dintre cele mai renumite proceduri chirurgice de ordin estetic de la nivel mondial. Tot mai multe persoane apeleaza la aceste proceduri de chirurgie fata care pot garanta corectarea si evidentierea unor trasaturi faciale frumoase, la orice varsta.

Cele doua proceduri sunt realizate de catre chirurgi esteticieni cu experienta, iar interventiile sunt derulate sub anestezie generala sau locala, astfel incat pacientii nu resimt disconfort. Durata de vindecare completa dupa aceste doua interventii chirurgicale poate varia de la 7 zile si pana la una-doua luni, de la caz, la caz. Rezultatul obtinut este insa unul sigur, cu efect garantat, ce va ofera chipul mult visat.

  • Ce este rinoplastia si cand sa apelezi la procedura de rinoplastie

Rinoplastia este o interventie chirurgicala ce prevede in prim plan modelarea, respectiv corectarea deviatiilor nasului. Exista persoane care de-a lungul vietii se confrunta cu un dezechilibru la nivelul nasului, fapt ce nu ofera o armonie faciala. Astfel, daca te-ai intalnit deseori cu remarca “-Ai un nas mare!” sau “-Nasul tau este stramb!” etc. poti corecta acest defect uneori mostenit din nastere, prin intermediul interventiei chirurgicale denumita rinoplastie. Procedura nu doar ca va schimba in bine aspectul facial, insa in acelasi timp poate elimina o serie disfunctii, cum e in cazul persoanelor care se confrunta cu deficente respiratorii datorate deviatiei de sept mai mult sau mai putin vizibile.

Astfel, prin intermediul acestei proceduri se poate repara intreaga structura nazala, cat si anumite elemente/deviatii care deranjeaza vizual.

Inainte de interventie va fi necesar efectuarea unor analize de baza, sub recomandarea medicului specialist, este interzis consumul de alimente timp de cel putin 4 ore inainte de interventia chirurgicala. In medie recuperarea de ansamblu se face in termen de circa doua luni in care se recomanda evitarea actiunilor si a practicilor solicitante, urmand ca recurentele (potentialele umflaturi, vanatai, edeme etc.) sa dispara in termen maxim de un an.

Daca rinoplastia este operatia de corectare a nasului, blefaroplastia este tot o interventie din domeniul chirurgiei estetice care, de data aceasta, presupune eliminarea ridurilor si a liniilor fine aparute ca urmare a inaintarii in varsta, a unui stil de viata neechilibrat si obositor, cat si datorita scaderii concentratiei de colagen la nivelul fetei.

Incepand cu varsta de 25 ani are loc formarea si evidentierea tot mai profunda a ridurilor si a liniilor fine, motiv pentru care o crema antirid nu ar trebui sa lipseasca din seria produselor de ingrijire a oricarei persoane. Acestea devin tot mai vizibile odata cu inaintarea in varsta, cand sunt tot mai dificil de indepartat si chiar imposibil, de multe ori, prin practici obisnuite (aplicarea unor produse de ingrijire si produse cosmetice).

Asadar, daca va preocupa aspectul fizic si daca va confruntati cu astfel de marci genetice sau treceti de aceasta varsta si niciun produs cosmetic nu va ofera rezultatele mult visate, prin blefaroplastie puteti obtine un ten echilibrat, fara pungi de grasime si riduri, fara durere si cu vindecare in termen maxim de 14 zile.  

Previous 3 activitati de team building outdoor care te vor ajuta sa iti depasesti limitele
Next Cat sunt de populare pixurile personalizate la evenimente