Semnificatia sicriului si aspectele importante in alegerea acestuia

| | 0 Comment| 9:21 pm

servici funerale

Categories:

Atunci cand avem un deces in familie si trebuie sa ne pregatim pentru inmormantare ne trec tot fel de stari: tristete profunda, durere, sentimente de singuratate sau chiar teama de viitor. Insa chiar si in timp ce experimentam aceste trairi suntem nevoiti sa organizam funeraliile pentru persoana care a decedat.

Unul dintre aspectele de care trebuie sa ne ocupam intr-un astfel de moment de profunda tristete este alegerea unui sicriu pentru inhumarea persoanei decedate. Cu siguranta este o alegere pe care nimeni nu si-o doreste, insa cu toate acestea suntem nevoiti sa ne ocupam de acest aspect.

Sicriul este folosit pentru depunerea trupului neinsufletit a defunctului atat pe perioada priveghiului, cat si pentru coborarea in locul de veci, in mormant. Sicriul reprezinta un adapost pentru trupul care vine coborat in groapa pentru trupul neinsufletit, avand rolul de a proteja trupul de greutatea pamantului care acopera mormantul.

Avand in vedere faptul ca in zilele in care trebuie organizata inmormantarea oricine poate fi foarte bulversat prin prisma starilor emotionale prin care trece, suportul unei firme specializate in pompe funebre poate fi mare ajutor pentru oricare dintre familiile indoliate. Poti gasi astfel de sprijin profesionist pe ServiciiFunerare.ro. Aici vei putea beneficia atat de consultanta din partea unor profesionisti, cat si de servicii complete pentru organizarea momentului funerar.

Printre aceste servicii vei putea beneficia si de servicii de comercializare a sicrielor. Vei putea alege dintr-o foarte mare varietate de modele de sicrie. Primul aspect de avut in vedere in alegerea unui sicriu este marimea acestuia. Cu alte cuvinte, dimensiunea sicriului trebuie aleasa astfel incat sa fie potrivit pentru constitutia fizica si inaltimea trupului neinsufletit al defunctului.

Urmatorul element care trebuie avut in vedere in alegerea unui sicriu este materialul din care este confectionat sicriul. Cele mai multe dintre sicriele disponibile pe piata sunt realizate din diferite tipuri de lemn. Astfel vorbim despre lemnul de stejar, lemn de fag, lemn de brad sau chiar lemn de plop.

In functie de esenta lemnului din care este realizat un sicriu vorbim si despre rezistenta acestuia. Tot esenta lemnului influenteaza si pretul acestuia. Cu cat esenta de lemn folosita pentru realizarea unui sicriu este mai tare, cu atat vorbim si despre preturi mai mari. De asemenea, tot referitor la costuri se pot adauga si eventualele accesorii ale sicriului.

Prin urmare si aici trebuie avut in vedere daca optezi pentru un sicriu simplu sau un sicriu avand diferite accesorii. Culoarea sicriului este de asemenea un aspect de care lumea tine cont atunci cand vine vorba despre alegerea sicriului. Culorile cele mai des folosite sunt cele in nuante pamantii: maro, negru sau gri. Si culoarea alb este folosita pentru sicrie, mai ales atunci cand vorbim despre inmormantarea unui copil sau a unui tanar necasatorit.

Acestea sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in situatia dureroasa de a apela la o firma de pompe funebre pentru a pregati inmormantarea unui membru al familiei. Avand suportul unei astfel de firme vei putea sa organizezi totul mai eficient si mai rapid.