Spitalul de stat sau spitalul privat?


Cand vine vorba de sanatatea mea sau a celor din jurul meu de obicei tind sa cantaresc foarte bine decizile pe care le iau. Mai ales atunci cand vine vorba despre spitale. Orice spital ar trebui sa aiba un stoc mare de consumabile medicale, printre care si:  dezinfectanti medicali si solutii dezinfectante.

Nu stiu daca va mai amintiti scandalul de acum cativa ani, cel cu dezinfectantul. In acel moment mi-am pus foarte multe semne de intrebare. Si am inceput sa ma indoiesc din ce in ce mai mult de sistemul nostru medical.

Care sunt avantajele unui spital de stat?

In primul rand costurile mai mici, cred ca acesta este principalul avantaj al unui spital de stat – ca are costuri mai mici decat un spital privat. Si un alt avantaj este ca unii medici raman fideli spitalelor de stat.

Care sunt avantajele unui spital privat?

In primul rand spitalele private sunt mai bine igienizate, au echipamente mai performante, medicii sunt mai relaxati si creaza un medium ai placut pentru pacienti. De asemenea timpul de asteptare este mult mai mic decat la spitalele de stat.

Care sunt dezavantajele unui spital de stat?

In primul rand cozi interminabile si un timp de asteptare foarte mare. Chiar daca ai asigurare medicale mai trebuie sa platesti uneori serviciile. Nu mai vorbim de `onorariul` medicilor si a asistentelor. De lipsa de profesionalism, de conditiile spitalului si a echipamentelor.

Care sunt dezavantajele unui privat?

Costul mare este unul din cel mai mare dezavantaj al spitalelor de stat. Faptul ca serviciile lor sunt mult mai scumpe decat aceleasi servicii oferite de un spital de stat este un mare dezavantaj, avand in vedere si salariul minim pe economie din Romania.

Dar daca ar fi sa aleg atunci as alege in mod clar spitalele private. Din simplu motiv ca mi se pare o varianta mult mai sigura. Dar intr-adevar am fost si in spitale privare in care nu am fost multumita nici de servicii si nici de modul in care acesta arata si am fost placut surprinsa si in spitalele de stat. Dar cu sigurabta as alege sa merg la un spital privat. Iar ultima oara cand am fost la un spital privat am plecat de acolo foarte dezamagita, cu o punga de pastille si cu o suta de mii de intrebari. Pastile care nu ar fi trebuit niciodata sa le cumpar si care bineinteles nu erau decontate. Si care bineinteles le-am returnat asta dupa ce am facut o vizita la medic dintr-un spital privat. Cred ca nu in toate spitalele de stat se intampla acest lucru si chiar sper asta. Cred in continuare ca in tara aceasta mai exista si medici buni, medici care vor sa faca bine si care se implica trup si suflet in ceea ce fac. Si pentru acesti medici, desi sunt foarte putini, imi scot palaria si le multumesc. Celor care vor sa schimbe ceva in tara aceasta le multumesc si lor si sa ii incurajez sa faca asta in continuare.

Previous De ce Ceasmania?
Next Colaborare eficienta