Tipuri de tapet. Care este cel mai potrivit pentru tine?


Tapetul poate sa fie una dintre cele mai interesante modalitati prin care poti obtine un design excelent al casei tale. Poti opta fie pentru tapet decorativ , gandit strict pentru aspect, fie pentru tapet care sa contribuie la izolarea termica si fonica a locuintei. Atunci cand faci o astfel de achizitie insa, trebuie sa te orientezi foarte bine in asa fel incat sa iei decizia perfecta.

De cate tipuri este tapetul si care este cea mai buna varianta?

  1. Tapetul de hartie. Este foarte intalnit si se evidentiaza prin faptul ca vine in mii de modele. Este o solutie ecologica, nu prezinta riscul de a se forma mucegai si poate sa fie personalizat cu usurinta. Din pacate se rupe destul de usor si nu rezista la umezeala. Nu este o solutie pe care sa o achizitionezi pentru intreaga viata. In general, tapetul de hartie este ideal pentru living sau pentru camera copiilor.
  2. Tapetul lichid. Nu este tocmai o varianta standard de tapet, fiind mai degraba o decoratiune pentru pereti ce se aplica diferit de tapetul normal. Aceasta este compusa din bumbac, celuloza, gelatina sau matase si are aspect de tencuiala decorativa atunci cand se intareste. Este un tapet multifunctional care poate sa fie pus oriunde, se aplica foarte usor, poate sa reziste pana la 10 ani si vine intr-o variatie uriasa de culori. De asemenea, are marele avantaj de a izola termic si fonic. Din pacate, este foarte sensibil la umezeala. Nu este bun, asadar, pentru bucatarie sau baie.
  3. Tapetul din vinil. Este foarte utilizat pentru proprietatile sale excelente. Poate sa imite lemnul, piatra, caramida si betonul si are o durata mare de viata. Dezavantajul sau este ca nu lasa peretele sa respire si contine anumiti polimeri sintetici. Nu este recomandat in camera copiilor, insa poate sa fie utilizat in zone foarte bine aerisite.
  4. Tapetul din fibra de sticla. Este o varianta costisitoare, insa foarte eleganta. Birourile, clinicile sau spitalele il pot folosi cu incredere in conditiile in care nu este toxic, este prietenos cu mediul si arata excelent. Se monteaza usor, poate sa fie vopsit in orice culoare, rezista la forte fizice mari si previne aparitia crapaturilor in pereti. Din pacate, este destul de scump, ceea ce nu il face o achizitie foarte apreciata.

De asemenea, poti alege tapet din bambus, tapet textil sau diverse variatii de tapet netesut, toate cu avantajele si dezavantajele lor. Atunci cand faci o astfel de achizitie este bine sa te asiguri ca ai analizat bine camera in care urmeaza sa il pui si sa ai cateva idei despre ceea ce iti doresti.

Previous #ElectricRomânia Tour a dovedit că se poate!
Next Joita Lucian, fotograful tau de nunta